Articole Populare

11 moduri de utilizare a usturoiului despre care mulți nici nu bănuiesc

Usturoiul este cunoscut ca fiind un aliment care redă bucatelor un gust și o aromă deosebită. Într-adevăr așa este, însă acesta poate fi folosit în mult mai multe feluri. Mulți își aduc aminte de acest produs când este vorba de metode alternative. Iată motivele: ne-am săturat de chimicale și suplimente artificiale în produsele cosmetice, medicamente și produse de uz casnic.

Vă prezentăm 11 situații când veți avea nevoie de usturoi.

1. Curățarea feței

Spre deosebire de produsele de cosmetică pentru față din comerț, usturoiul conține doar componente folositoare, printre care alicină, care are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Trebuie doar să aplicați un strat foarte subțire de usturoi zdrobit și să-l lăsați pentru 15 minute. Apoi clătiți cu apă caldă și aplicați pe față o cremă hidratantă.

2. Tratarea ciupercii

Țineți picioarele jumătate de oră în apă cu mult usturoi tăiat mărunt, iar picioarele dvs se vor simți mai bine! La fel puteți aplica ulei de usturoi. Este un antifungic foarte puternic!

3. Tratarea durerilor de dinți

Înmuiați un cățel de usturoi curățat în sare și puneți-l pe dintele care vă doare. Acest lucru, însă nu înseamnă că trebuie să ignorați problemele de dinți. Usturoiul vă ajută să ameliorați durerea doar până ajungeți la stomatolog.

4. Tratarea durerilor de urechi

Uleiul de usturoi este un antibiotic natural. Câteva picături de ulei cald va ameliora durerea și va trata afecțiunile urechii.

5. Dezghețarea zăpezii

Puteți topi gheața din fața casei folosind sare de usturoi. Aceasta nu deteriorează încălțămintea și în același timp va dezgheța drumul.

6. Îndepărtarea așchiei

Înainte de a încerca să scoateți așchia din deget, puneți pe deget o felie de usturoi care are suc, puneți deasupra plasture și lăsați pe noapte. Datorită proprietăților antiinflamatorii ale usturoiul veți preveni eventualele infecții, care apar foarte repede odată cu așchia.

7. Lipirea unei crăpături

Acesta este cel mai controversat mod de utilizare a usturoiului, dar are dreptul la existență. Probabil ați observat că după ce ați curățat usturoi mâinile sunt foarte lipicioase? Acesta are substanțe lipicioase naturale care pot fi folosite la repararea micilor crăpături ale sticlei. Zdrobiți usturoiul și stoarceți sucul. Ungeți crăpătura și înlăturați excesul.

8. Tratarea acneei

Puteți trata acneea cu ajutorul usturoiului prin mai multe metode: aplicați căței de usturoi direct pe locurile afectate sau consumați usturoi. În afară de tratarea acneei, usturoiul crește imunitatea și previne apariția altor coșuri pe viitor.

9. Înlăturarea dăunătorilor de plante

Faceți o soluție de săpun și adăugați câțiva căței de usturoi. Această soluție poate fi folosită atât pentru plantele de cameră, cât și pentru cele din grădină. Usturoiul acționează ca un repelent natural împotriva dăunătorilor fără aplicarea chimicalelor.

10. Momeală pentru pește

Pescarii afirmă că usturoiul este ca o momeală naturală și atrage peștele. Unii pun un cățel de usturoi chiar pe cârlig împreună cu viermișori, iar alții freacă vârful undiței. Se recomandă și folosirea uleiului de usturoi.

11. Tratarea răcelilor

Pentru a trata răceala trebuie să consumați usturoi sub orice formă. Este cel mai accesibil și mai simplu produs pentru prevenirea și tratarea răcelilor.

Nu uitați că pentru unele afecțiuni usturoiul poate fi contraindicat, de aceea consultați medicul dacă doriți să profitați de beneficiile usturoiului.

Autor text: Perfect-ask.com

Sursa: Littlethings.com

Printare
error: Content is protected !!