Articole Populare

7 semne care îți spun că rinichii tăi sunt în Pericol!

Activitatea rinichilor influențează stare generală de sănătate a corpului, de aceea aceste organe sunt considerate unele dintre cele mai importante. Îmbolnăvirea rinichilor nu întotdeauna se manifestă prin dureri de rinichi, de aceea este necesar să cunoaștem ce semne însoțesc afecțiunile renale.

În acest articol îți vom dezvălui 7 semne după care vei putea înțelege dacă rinichii tăi sunt în ordine sau nu:

1. Primul semn este durerea directă în partea inferioară a spatelui. Dacă simțiți durere în această zonă, trebuie să mergeți urgent la doctor, pentru că este semn sigur că ai rinichii bolnavi.

0a7ecff36b-1

2. Erupțiile cutanate – în caz că rinichii nu mai filtrează toxinele din sânge sau nu le mai filtrează suficient de bine, pielea va deveni uscată și sunt posibile mâncărimi. Dacă aceste afecțiuni nu pot fi tratate cu simple creme pentru piele, trebui să știți că de vină sunt rinichii și cremele în acest caz nu vor rezolva problema.

3. Transpirații – rinichii reglează nivelul lichidului în corp. În caz că transpirați puternic fără o cauză clară, cel mai probabil aceasta se întâmplă din cauza că rinichii nu-și fac treaba cum trebuie.

4. Oboseală – dacă rinichii funcționează normal, ei vor cauza o bună producere de eritropoetină, un hormon care la rândul lui produce globulele roșii responsabile de transportul oxigenului prin sânge. În caz că rinichii sunt bolnavi, oxigenarea organismului va fi încetinită și vă veți simți obosit fără vreun motiv anume.

5. Respirație grea – pe lângă senzația de oboseală cauzată de deficitul de eritropoetină, veți mai avea și respirația îngreunată.

6. Modificarea urinei – acestea pot fi de mai multe tipuri: cu sângerări, cu colorare intensă, urină care spumează, urinare deasă, sau din contra – rară.

7. Gust metalic în cavitatea bucală – cauzată de acumularea de toxine și metale în organism, semn evident că rinichii sunt bolnavi.

Sperăm că ți-au prins bine aceste informații. Nu uita să le împărtășești cu prietenii tăi.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Sursa: healthylifeidea.com

Printare
error: Content is protected !!