Articole Populare

Află secretul longevităţii românului care a trăit 138 de ani!

Ilie Stamate, cel mai în vârstă bărbat din România, a murit în anul 1966, la vârsta de 138 ani. Secretul longevităţii sale constă în utilizarea florilor mov şi a frunzelor de liliac. Acest arbust are proprietăţi terapeutice uimitoare.

4042977_original

Se spune că Ilie Stamate, zis moş Mandău, prepara mâncăruri şi remedii din cele mai diverse ierburi, care creşteau în zonă.

Din florile mov de liliac se poate prepara o alifie, care alină durerile încheieturilor.

Se culeg 100 g de flori de liliac. Este foarte important ca acestea să aibă petalele deschise şi să nu fie trecute. Se pun într-o oală de lut şi se adaugă 1 litru de ulei de floarea soarelui nerafinat. Se lasă la macerat într-un loc întunecos şi cald, timp de 2 săptămâni. Alifia obţinută este utilizată pentru masarea zonelor afectate.

Această procedură l-a ferit pe moş Mandău de reumatism.

Vindecă diabetul şi glaucomul

Pentru tratamentul diabetului este recomandată infuzia din muguri de liliac. Se pune o lingură de muguri de liliac într-un litru de apă clocotită. Se ia câte o linguriţă de 3 ori pe zi. Şi glaucomul, o afecţiune a globului ocular, poate fi tratat cu ajutorul liliacului. Se prepară o infuzie din liliac alb: o lingură de flori la 250 ml de apă. Aplicaţi comprese pe ochi timp de 15 minute.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!