Articole Populare

Alifia de varză ameliorează durerea în doar 15 minute. Este mai eficientă decât foile de varză aplicate extern

Alifia de varză este un remediu foarte eficient pentru diverse afecțiuni. Aceasta pătrunde mult mai bine în organism și calmează rapid durerile.

diy-healing-salve

Pentru a prepara alifia de varză în condiții de casă aveți nevoie de:

  • 50 de ml de varză crudă
  • 200 g de lanolină sau untură de porc
  • 1 linguriță de ceară de albine
  • 10 ml de ulei de germene de porumb sau de palmier
  • 10-15 ml de alcool rafinat de 40 de grade
  • 1 linguriță de miere de albine

Sucul de varză poate fi obţinut cu ajutorul storcătorului. Spălați varza, tăiați-o în bucăți mici și puneți-o în storcător. Trebuie să utilizați sucul  de varză prospăt, pentru a nu se oxigena și pierde din propritățile benefice.

Mod de preparare:

Puneți la încălzit într-un vas emailat lanolina sau untura şi ceara de albine, apoi amestecați şi adăugați uleiul. Încălziți până la 60 de grade Celsius. Sucul de varză se încălzeşte separat, la aceeași temperatură, adăugând mierea și alcoolul. Amestecați totul bine.

Vasul în care ați încălzit lanolina și uleiul se ia de pe foc, apoi se amestecă ușor cu sucul de varză, mierea și acoolul. Amestecați preparatul încet până se răcește, iar alifia obținută se pune în borcane.

Pentru aromă, puteți adăuga esență de pin, de levănțică, de trandafir sau iasomie. Remediul este valabil 3 luni în cazul în care ați folosit lanolina și 2 luni dacă ați folosit untură de porc. Afilia de varză este benefică și pentru copii.

Aplicare

Puteți unge zonele afectate sau dureroase iar apoi să legați locul afectat cu o bucată curată de pânză. Urmaţi tratamentul de 2-3 ori pe zi.

Utilizare

Alifia de varză este folosită ca tratament în cazul artritei, artrozei, celulitei, degerăturilor, durerilor reumatice, eczemelor uscate, gutei. De asemenea este utilă și în cazul psoriazisului, sciaticei, entorselor, luxațiilor, întinderilor de ligament, tulbulrărilor circulatorii, tumorilor, ulcerațiilor, varicelor și zonei zoster.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!