Articole Populare

Alternativă la siropul de tuse! Împachetările naturale cu ghimbir şi miere tratează tusea şi elimină mucusul din plămâni într-o singură noapte

Tusea reprezintă un mecanism de apărare al organismului, prin care sunt îndepărtate secreţiile patologice din plămâni. Dacă tuşim des, însă, poate fi destul de deranjant.

wrapped-ginger-treats-bad-cough-removes-mucus-lungs-one-night-358x242

Siropurile de tuse conţin dextrometorfan şi codeină, având o serie de efecte secundare, printre care dureri de cap, somnolenţă şi bătăi accelerate ale inimii.

O alternativă ar fi împachetările făcute acasă.

Împachetare cu ghimbir şi miere

Mierea este extrem de benefică pentru mai multe boli, fiind folosită şi în tratarea răcelilor, deoarece are proprietatea de a elimina mucusul din plămâni.

Mod de preparare:

Pentru asta vei avea nevoie de:

  • Ulei de cocos
  • Miere
  • Tifon
  • Şerveţel
  • Bandaj
  • Făină

Amestecă mierea şi făina. Apoi, adăugă ulei de cocos şi suc de ghimbir proaspăt şi pune din nou acest amestec în făină.

Pune pasta pe un şerveţel şi înveleşte-l cu ajutorul tifonului.

Aplică împachetarea pe spate sau piept şi fixeaz-o cu ajutorul bandajului. Îmbracă pijamaua şi poţi merge la culcare.

Dacă împachetarea este pentru copii, asigură-te că o fixezi cu 2-3 ore înainte de somn.

Împachetarea te va face să transpiri. Acest tratament nu are efecte secundare, dar trebuie să fii prudent în cazul copiilor, deoarece ar putea cauza iritaţii ale pielii.

Rachel Lim, din Singapore, a folosit aceste împachetări pe copilul său şi a împărtăşit experienţa pe facebook, afirmând eficienţa acestora.

Ea a utilizat folie de aluminiu pentru împachetare. Copilul ei obişnuia să tuşească cu 2-3 ore înainte de somn. Potrivit ei, după ce a pus folia pe copil şi a ţinut-o 4 ore, a dispărut tusea, dar şi congestia nazală şi flegma.

Ghimbirul, la fel ca şi mierea, este un remediu puternic împotriva tusei. Ameliorează inflamaţia gâtului şi congestiile din piept.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: healthylifeidea.com

Printare
error: Content is protected !!