Articole Populare

Ceaiul perfect pentru tratarea afecţiunilor respiratorii şi detoxifierea plămânilor

Cu toţii am avut experienţa unor probleme de respiraţie, cum ar fi nasul înfundat, astmul sau alergia.

simptomele-cancerului-pulmonar

Mulţi oameni iau medicamente pentru a ameliora simptomele neplăcute, tipice pentru problemele respiratorii. Însă, de multe ori, medicamentele au efecte secundare care pot amplifica boala. De aceea este mai benefic să luaţi ceaiul care curăţă plămânii de toxine şi elimină inflamaţiile.

De ce ar trebui să evitaţi medicamentele

Pentru ameliorarea problemelor respiratorii, deseori este folosit siropul de tuse, care are următoarele efecte secundare:

  • ameţeală
  • somnolenţă
  • greaţă
  • erupţii
  • mâncărime
  • lipsă de energie

Pentru pacienţii cu astm sau bronşită sunt prescrise corticosteroizi, medicament care este inhalat. Este dovedeit ştiinţific că acestea slăbesc sistemul imunitar şi creşte şansa de a dezvolta o infecţie fungică. Deci este foarte important să se găsească o alternativă care să nu producă asemenea efecte nocive.

Există un remediu natural, care vindecă afecţiunile respiratorii şi pe care urmează să-l prezentăm în continuare.  Este vorba despre lumânărică.

Beneficii pentru sănătate

Este o plantă pe care o puteţi găsi oriunde în lume. A fost folosită datorită proprietăţilor sale medicinale şi reprezintă un remediu pentru multe probleme de respiraţie, cum ar fi: afecţiuni pulmonare şi răceală.

Aceasta conţine compuşi organici cum ar fi saponinele, care acţionează ca expectorante naturale. Ele ajută organismul să elimine excesul de mucus din plămâni, ameliorează congestia şi alte simptome. De asemenea, în cazul unei infecţii bacteriene, planta contribuie la procesul de tratare, deoarece bacteriile şi virusurile sunt eliminate odată cu mucusul.

Lumânărica poate ajuta la calmarea gâtului şi la reducerea durerilor cauzate de tuse, datorită proprităţilor emoliente pe care le are. De asemenea este un remediu perfect pentru toate simptomele afecţiunilor respiratorii, inclusiv bronşita sau astmul.

Ingrediente:

  • 1/2 cană de apă
  • 2 linguriţe de frunze de lumânărică
  • 1 linguriţă de mentă (opţional)
  • 1-2 linguriţe de miere (opţional)

Mod de preparare:

Se face infuzie dintr-o linguriţă de flori uscate şi 200 de ml de apă clocotită, lăsându-se vasul acoperit aproximativ 15 minute. Se strecoară şi se beau 1-2 căni de ceai cald pe zi, prin înghiţituri mici sau câte o lingură pe oră. Acest ceai este eficient în caz de tuse, bronşită, laringită şi alte afecţiuni respiratorii.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: homeyog.com

Printare
error: Content is protected !!