Articole Populare

Cele mai eficiente leacuri băbeşti cu usturoi, încă din cele mai vechi timpuri

Usturoiul este cunoscut ca un bun antibiotic natural. Medicina populară îl recomandă în cazul hipertensiunii arteriale, problemelor cu bila şi ficatul. De asemenea usturoiul ajută la scăderea colesterolului şi întăreşte sistemul imunitar.

garlic

Leacuri împotriva răcelii

Este un eficient medicament în combaterea simptomelor răcelii, tusei şi bronşitei.

Fierbeţi laptele (500 ml) cu usturoi tăiat felii (un căţel) pentru câteva minute. Băutura se consumă caldă.

Curăţaţi 50 de g de usturoi şi fierbeţi-l în 250 ml de apă, timp de 2 minute. Adăugaţi 50 de g de miere şi amestecaţi bine. Luaţi câte o linguriţă de 2-3 ori pe zi pentru a ameliora tusea.

Preparaţi o infuzie de cimbru cu un căţel de usturoi tăiat bucăţele. După ce s-a răcit, îndulciţi cu miere.

Dezinfectant natural

Curăţaţi 30 de g de usturoi şi lăsaţi să se macereze în jumătate de litru de oţet, timp de 10 zile. Filtraţi şi închideţi bine vasul în care păstraţi remediul. Folosiţi această soluţie pentru a dezinfecta rănile mici, tăieturi şi zgârieturile.

Combate hipertensiunea

Puneţi seara la macerat un căţel de usturoi zdrobit într-un pahar de apă. Beţi apa pe stomacul gol dimineaţa.

Tinctura de usturoi este benefică pentru curăţarea vaselor de sânge. Amestecaţi 40 de g de usturoi cu 250 de ml de alcool dublu rafinat. Puneţi amestecul într-o sticlă de culoare închisă şi lăsaţi la macerat timp de 10 zile, într-un loc ferit de lumină. Apoi filtraţi şi luaţi câte 5-10 picături de tinctură, diluate cu o lingură de apă rece, de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Calmează durerile reumatismale

Pisaţi o căpăţină de usturoi şi apoi lăsaţi să se macereze 2-3 zile, în 200 de ml de ulei de măsline. Cu acest amestec masaţi articulaţiile dureroase. Îl puteţi folosi şi caz de entorse.

Stagnează căderea părului

Lăsaţi la macerat 3 căţei de usturoi cu 8 linguri de ulei de măsline cald. După 2 zile, masaţi scalpul cu acest preparat, lăsaţi 10 minute, apoi spălaţi părul.

Benefic pentru ficat

Amestecaţi usturoiul cu ghimbir şi lămâie. Astfel, acest preparat ajută la eliminarea grăsimilor, înainte ca acestea să ajungă în sânge, precum şi la detoxificarea pe cale hepatică.

Ingrediente:

  • 2 căteţi de usturoi
  • 2 lămâi cu coajă
  • 1/2 de rădăcină de ghimbir sau 1 lingură de ghimbir pudră
  • 1 l de apă

Mod de preparare:

Spălaţi lămâile şi tăiaţi-le felii. Împreună cu usturoiul şi ghimbirul puneţi-le în blender şi amestecaţi până obţineţi o pastă omogenă. Apoi, puneţi pasta într-o oală la fiert. Când începe a fierbe, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi să se răcească.

Păstraţi amestecul obţinut într-o sticlă. Înainte de consum agitaţi sticla. Luaţi câte un pahar cu 2 ore înainte de mese sau pe stomacul gol.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!