Articole Populare

Ea a amestecat scorţişoară şi chefir şi a obţinut nişte rezultate incredibile! Încercați și dvs!

Scorţişoara este un condiment faţă de care avem o atitudine specială, căci aroma sa ne aminteşte mereu de anii copilăriei. Dar iată că ea îşi găseşte aplicare nu numai în produsele de patiserie. Praful şi batoanele de scorţişoară pot fi găsite în orice magazin alimentar, iar aria sa de utilizare depăşeşte cu mult hotarele bucătăriei noastre.

1. Contribuie la slăbire

Scorţişoara curăţă sângele şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, fapt ce normalizează nivelul de zahăr în sânge. În afară de aceasta se îmbunătăţeşte şi metabolismul. Consumul regulat de băuturi cu adaos de scorţişoară (cafea, ceai, chefir, lapte) vă va ajută să scăpaţi de kilogramele în plus.

2. Împrospătează respiraţia

Ne-am ciocnit cu toţii de problema mirosului neplăcut din gură, dar puţini dintre noi ştiu că ea se rezolvă foarte uşor cu ajutorul scorţişoarei. E suficient să mestecaţi puţin un baton de scorţişoară sau să clătiţi gura cu ceai făcut din acest condiment.

3. Accelerează creşterea părului

Aplicarea săptămânală a unei măşti din scorţişoară îmbunătăţeşte considerabil fluxul sangvin la foliculii de păr, accelerând creşterea părului şi conferindu-i un aspect sănătos.

Pentru pregătirea măştii amestecaţi 2 linguriţe de scorţişoară, 2 linguriţe de miere de albini, 1 ou şi 1/2 de pahar de ulei de măsline puţin încălzit. Aplicaţi masca pe păr umed pentru 15 minute cu ajutorul unui pieptene, după care spălaţi bine capul cu şampon.

Atenţie! Înainte de prima aplicare pe păr, puneţi puţin amestec pe pielea de la cot ca să vă asiguraţi că nu aveţi reacţii alergice la componentele măştii.

4. Anestezic

Efortul fizic puternic provoacă adesea durere musculară şi inflamaţia cartilajelor. Bineînţeles există o mulţime de soluţii farmaceutice pentru asemenea situaţii, însă utilizarea scorţişoarei va avea un efect cel puţin la fel de bun. Şi întrucât utilizarea acestui remediu naturist nu are nici un efect secundar nedorit, alegerea devine evidentă. Uleiul de scorţişoară reduce durerile cauzate de întinderi musculare, entorse şi leziuni.

5. Afrodiziac

Multe condimente orientale au puternice efecte de afrodiziac. Printre acestea se află şi scorţişoara, care intră în lista stimulatorilor naturali ai puterii bărbăteşti. Aroma iute şi puternică a acestui condiment are un efect tonifiant asupra organismului bărbătesc, activând energiile ascunse chiar şi în cel mai indispus bărbat.

6. Ridică dispoziţia

Mirosul de scorţişoară are o influenţă benefică asupra stării psihologice, normalizând starea noastră emoţională. Aroma acestei mirodenii este pentru starea psihologică asemenea unei plapume în mijlocul iernii. Mirosul său calmează, relaxează, protejează de sentimentul de singurătate şi de frică. Aprindeţi o lumânare aromată cu conţinut de scorţişoară sau adăugaţi mai des condimentul în bucate pentru a evita stări depresive şi apatice.

7. Soluţie de clătit gura

Amestecaţi 9 linguriţe de praf de scorţişoară într-un pahar de ţuică. Închideţi amestecul într-un vas ermetic pentru 2 săptămâni, după care treceţi-l printr-un filtru de cafea. Adăugaţi câteva linguriţe de soluţie într-un pahar de apă caldă şi clătiţi gura. Aveţi grijă să nu înghiţiţi amestecul.

8. Înlătură tusea

Scorţişoara este utilizată în medicină împotriva tusei, deoarece lichefiază flegma. Pregătiţi un decoct din scorţişoară, adăugând într-o jumătate de litru de apă clocotită 2 linguri de mirodenie, după care opriţi imediat focul. Consumaţi câte o jumătate de pahar de decoct dimineaţa şi seara cu 30 de minute înainte de luarea mesei.

9. Înlătură celulita

Din scorţişoară se poate pregăti o cremă pentru corp şi faţă. Pentru asta amestecaţi o linguriţă de scorţişoară, un pahar de zahăr brun şi o jumătate de pahar de ulei de măsline de calitate înaltă. Aplicaţi amestecul pe zonele afectate şi masăți bine pielea, după care o spălați cu apă caldă.

Iată că de acum veţi avea şi mai multe motive să îndrăgiţi scorţişoara! Nu uitaţi să o aveţi mereu la îndemână.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-Ask.com

Printare
error: Content is protected !!