Articole Populare

Efectuarea acestor exerciţii vă pot scuti de ochelari până la bătrâneţe. Este vorba de metoda oftalmologului american Bates

Înaintând în vârstă, calitatea vederii scade. Muşchiul ce înconjoară cristalinul oboseşte, iar cantitatea lichidului lacrimal, care curăţă şi dezinfectează ochiul scade, la fel şi calitatea.

vedere

Potrivit Dr. William H. Bates (1860-1932), există o metodă bazată pe exerciţii, care vă poate scuti de ochelari şi chiar vindeca miopia sau prezbitismul.

Iată cele 7 exerciţii pentru îmbunătăţirea vederii:

1. Amintiţi-vă

Atunci când odihniţi ochii încercaţi să vă concentraţi să revedeţi un obiect sau o manifestaţie însoţită de multe culori şi detalii. Potrivit doctorului, memoria vizuală ne oferă posibilitatea de a vedea lucrurile din realitate mai bine.

2. Priviţi în toate direcţiile

Nu este recomandat să priviţi lucrurile fix, ci să vă plimbaţi constant privirea de la un punct de interes spre altul.

3. Clipiţi

Clipiţi regulat din 10 în 10 secunde – acţiune ce ajută la curăţarea şi umezirea ochilor.

4.Odihniţi-vă ochii

Luaţi o poziţie comodă la masă, birou, sprijiniţi coatele pe o pernă aşezată pe masă şi ţineţi spatele şi gâtul drepte. Acoperiţi ochii cu palmele, fără a-i atinge şi gândiţi-vă la ceva plăcut. Repetaţi acest exerciţiu de 2 ori pe zi, câte 10 minute sau de fiecare data când simţiţi că ochii sunt obosiţi.

5. Acomodaţi-vă vederea

Fixaţi 2 creioane în faţă sau ţineţi 2 degete, unul la o distanţă de 10 cm, iar celălalt la o distanţă de un braţ. Fixaţi primul creion şi clipiţi, apoi faceţi aşa şi cu celălalt. Apoi uitaţi-vă iar la primul creion. Puteţi face acest exerciţiu de câte ori puteţi.

6. Faceţi spălături oculare

În fiecare dimineaţa clătiţi ochii închişi de 20 de ori cu apă caldă şi de 20 cu apă rece. Efectuaţi procedura şi seara, mai întâi cu apă rece.

7. Conştientizarea balansului câmpului vizual

Balansaţi-vă încet de la stânga spre dreapta şi invers, stând drepţi şi cu picioarele depărtate, lăsând privirea să oscileze împreună cu corpul.

Conştientizarea balansului câmpului vizual odihneşte şi relaxează ochii. Efectuaţi exerciţiul de câte ori puteţi.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: cleareyesight.info

Printare
error: Content is protected !!