Articole Populare

Neurologul Dumitru Dulcan: emoţiile negative precum supărarea, ura şi invidia favorizează apariţia bolilor

Chiar dacă sufletul nu poate fi pipăit, iar unii caută dovezi ştiinţifice atunci când e vorba de spiritualitate, avem anumite trăiri care ne fac mai fericiţi sau neîmpliniţi şi trişti. Toate stările pe care le trăim sunt de natură afectivă, având loc la nivel sufletesc şi mental, apoi produc reacţii în organism.

Potrivit neurologului Dumitru Constantin Dulcan, gândurile şi emoţiile negative influenţează starea de sănătatea fizică. De exemplu, ura, invidia şi ţinerea de minte a răului sunt sentimente distructive.

Imagini pentru constantin dulcan

Atunci când ne copleşesc gândurile şi emoţiile negative, pH-ul organismul devine acid şi creează un mediu prielnic pentru dezvoltarea bolilor.

Profesorul Constantin Dulcan vorbeşte despre experimentul lui Avicenna. Într-o cuşcă s-a pus un miel, iar în altă cuşcă alăturată – un lup. În scurt timp mielul a murit din cauza stresului, provocat de frică. Prin urmare, stările negative ne pot îmbolnăvi sau chiar scurta durata de viaţă.

Din cauza faptului că mulţi oameni nu-i pot ierta pe cei din jur şi ţin minte răul, se îmbolnăvesc.

Orgoliul ne împiedică să fim mai îngăduitori, mai buni şi să avem dragoste faţă de aproapele nostru.

Neurologul afirmă că iertarea schimbă pH-ul corpului din acid în alcalin, ceea ce menţine sănătatea şi ajută la vindecare.

Este important să iubim aproapele ca pe noi înşine, la fel cum ne îndeamnă Mântuitorul Iisus Hristos şi să facem bine chiar şi duşmanilor noştri, astfel putem păstra pacea sufletească şi dobândi viaţa veşnică.

Profesorul Dulcan recomandă în timpul zilei pauze de câte 10 minute, pentru a ne elibera mintea de gânduri, privind pe fereastră şi respirând adânc.

Mult mai eficientă pentru detaşarea de grijile lumeşti este rugăciunea. Ea oferă acea pace despre care Mântuitorul le-a vorbit apostolilor. Ea nu se găseşte în lucrurile materiale, lumeşti, ci în comunicarea şi comuniunea cu Dumnezeu prin rugăciune.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!