Articole Populare

Iată care este cel mai corect mod de a prepara ceaiul de ghimbir. Ar trebui băut în fiecare zi!

Ceaiul verde în ultimul timp a început să înlocuiască tot mai mult cafeaua. Cu toate acestea, noi optăm pentru un ceai mai sănătos decât cel verde. Și avem în vederee ceaiul de ghimbir.

Spre deosebire de ceaiul verde, ceaiul de ghimbir are o multitudine de beneficii asupra sănătății noastre. Iată care sunt acestea:

ceai-ghimbir-468x311

1. Fortifică sistemul imunitar – aceasta se datorează faptului că ghimbirul conține gingerol și shagaol, care au proprietăți antivirale și antibacteriene.

2. Are efect antiinflamator – totodată, reduce durerile musculare și articulare provocate de inflamații.

3. Îmbunătățește activitatea creierului – ceaiul de ghimbir băut regulat mărește capacitatea de memorare. De aceea acest ceai este foarte recomandat persoanelor trecute de 50 de ani.

4. Accelerează circulația sângelui – acest beneficiu este cauzat de substanțele active pe care le conține ghimbirul. Totodată, scade tensiunea hiperarterială.

5. Accelerează metabolismul și digestia – datorită acizilor pe care îi conține, ghimbirul stimulează digestia și absorbția substanțelor nutritive. Ca efect secundar, ceaiul de ghimbir provoacă arderea grăsimilor și slăbirea.

Iată cum se gătește corect ceaiul de ghimbir:

Pentru aceasta, ai nevoie de:

  • 250 ml de apă
  • 4 felii de ghimbir de 0.5 cm grosime
  • 1 felie de lămâie
  • 1 linguriță de miere.

Ce faci mai departe:

Apa se fierbe, după care se adaugă feliile de ghimbir și se mai fierbe încă 10 minute. După aceasta, în ceaiul rezultat se adaugă felia de lămâie (se poate pur și simplu de-o stors) și mierea. Acum ceaiul e bun de consum.

Acest ceai trebuie să înlocuiască cafeaua de dimineață. El este un energetic la fel de puternic!

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoși.com

Sursa: healthyfoodhouse.com

Printare
error: Content is protected !!