Articole Populare

Iată ce trebuie să faci pentru a salva viața unui copil care s-a înecat cu ceva! Citește tu și transmite mai departe!

Este trist să recunoaștem, dar uneori copiii mici pun obiecte în gură fără ca noi să avem timp suficient de a reacționa și a evita acest lucru. Totodată, așa se întâmplă că uneori acesta se sufocă după ce un obiect i-a nimerit în căile respiratorii. În astfel de momente părinții se panichează și nu știu ce să facă, ori, și mai rău, fac lucruri care înrăutățesc și mai mult situația.

Iată de ce astăzi redacția Sanatosi.com a decis să spună cititorilor săi cum trebuie să acționeze în astfel de cazuri.

a

Nu trebuie să te panichezi, ci să-ți aduci aminte repede ce trebuie să faci. Panica doar dăunează în astfel de cazuri, de aceea trebuie să gândești rece. Ține minte că viața copilului poate fi ușor salvată dacă acționezi corect.

În primul rând trebuie să evaluezi corect situația. Dacă copilul se sufocă din cauza unui obiect din gură sau care încă nu a pătruns adânc în căile respiratorii, atunci trebuie să încerci să-l scoți cu degetele. Dacă aceasta nu este posibil, rogi pe cineva din apropiere să sune ambulanța iar în paralel faci următorul lucru:

Bebelușul se așează pe antebrațul dumneavoastră cu burta în jos, astfel încât capul lui să fie mai jos decât corpul. După aceasta loviți bebelușul pe spate de câteva ori. Loviturile trebuie să fie ferme dar nu foarte puternice.

Observați reacția bebelușului și repetați loviturile dacă vedeți că ele dau rezultat. Dacă nu funcționează, așezați bebelușul în poale, cu burta în jos. Capul lui la fel trebuie să fie mai jos decât corpul. Cu o mână sprijiniți copilul, iar cu alta presați cu 2 degete peste pieptul lui până la 4 centimetri adâncime. Nu aveți frică. După aceasta cu siguranță obiectul străin va ieși din trahee.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Sursa: greatlifeandmore.com

Printare
error: Content is protected !!