Articole Populare

Iată cum se gătește carnea ca să nu devină cancerigenă!

Cu toții știm că atunci când prăjim carnea sau o gătim la grătar ea devină într-o măsură mai mică sau mai mare cancerigenă. Cu toate acestea directorul de educație nutriționale al Societății Americane de cercetare a cancerului, Melania Polk, susține că aceasta poate fi gătită într-un mod care să nu dăuneze sănătății.

Este foarte simplu. Conform Melaniei Polk carnea (indiferent că merge vorba de carne de pasăre, vită, porc sau pește) care urmează să devină friptură sau grill nu va deveni cancerigenă dacă preventiv va fi marinată. Astfel marinarea scade aminele heterociclice (HCA), compuși cu potențial cancerigen pentru organism, care sunt eliberați de carnea gătită la o temperatură mai mare de 160 grade Celsius.

carne-marinata

”Îndeosebi devin cancerigene alimentele gătite în fum sau la flacără directă. Dar nu este necesar să eliminăm din dieta noastră acest tip de alimente, pentru că marinarea diminuează substanțial compușii cu potențial cancerigen din carne”, a completat specialistul.

Cercetările efectuate de Melania Polk arată că marinarea cărnii scade conținutul de amine heterociclice (HCA) cu până la 85%. Totodată specialistul recomandă o metodă de marinare perfectă pentru sănătatea umană.

Astfel pentru marinare trebuie folosite doar aceste produse:

  • Lămâia
  • Sarea
  • Usturoiul
  • Ceapa
  • Muștarul
  • Condimente vegetale naturale

Ca metodă alternativă de marinare poate servi marinarea în bere sau apă minerală.

De asemenea, specialiștii recomandă gătirea cărnii la temperaturi cât mai scăzute și evitarea categorică a cărnii arse sau care a stat exagerat de mult la flacără deschisă.

Nu uita să distribui acest material util și prietenilor tăi pe Facebook.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!