Articole Populare

Infecţia cu helicobacter sau boala mâinilor murdare poate fi tratată în mod natural. Iată reţeta

Bolile tractului digestiv superior sunt cauzate, în principal, de bacteria helicobacter, cu care este infestată aproape jumătate din populaţie.

helicobacter-pylori-in-the-stomach-dirty-hands-disease-this-is-how-you-can-cure-it

Această bacterie atacă mucoasa stomacală. Simptomele infecţiilor cu helicobacter se manifestă diferit la persoanele afectate. De aceea bacteria poate trăi în corp ani buni, fără a fi observată. Motiv pentru care infecţiile cu helicobacter sunt depistate după vârsta a doua.

În afară de mucoasa stomacală, această bacterie poate afecta cavitatea bucală, fiind prezentă în placa dentară şi în salivă. Dar poate fi găsită şi în fecale. Infecţiile cu helicobacter sunt uşor transmisibile prin contact fizic, fiind cel mai des răspândite în ţările slab dezvoltate (în jur de 80% din populaţie este infestată).

Pe când în ţările mai dezvoltate 20-50% din populaţie este infestată cu helicobacter. Această infecţie mai este numită şi „boala mâinilor murdare”.

Principalele moduri de infestare sunt consumul de apă şi alimente contaminate, dar şi contactul fizic cu persoanele infestate.

Simptome

Cele mai frecvente simptome sunt durerile, arsurile şi crampele stomacale, balonare, digestia proastă, greaţă, vărsături, respiraţie urât mirositoare. La unele persoanele, ce suferă de gastrită cronică, nu se manifestă nici un simptom. În schimb, la altele pot apărea simtome severe. Durerile sunt însoţite de pierderea poftei de mâncre şi pierderea în greutate, iar în 25% din cazuri apare şi sânge în scaun.

Alte simptome sunt: depresia, lipsa de energie, anxietatea, oboseala cronică, insomnii şi modificări ale aspectului pielii.

Printre principalele metode de prevenire se numără respectarea normelor de igienă corporală şi alimentară, alimentaţia diversă şi consultaţiile medicale.

Tratament naturist

Reţeta:

Se adaugă o linguriţă de seminţe de in la 200 ml de apă clocotită. Se toarnă decoctul într-o cană şi se lasă timp de 2-3 ore. Apoi, se strecoară şi se ia câte o linguriţă de seminţe de in înainte de mese. Acestea vor reduce durerile şi arsurile stomacale, mai ales în cazul gastritelor.

În plus, consumul zilnic de seminţe de in îmbunătăţeşte digestia, reglează tranzitul intestinal şi previne apariţia multor boli.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: healthtipssource.com

Printare
error: Content is protected !!