Articole Populare

Kaki este fructul cu numeroase beneficii pentru organism. Reglează metabolismul, reduce aciditatea gastrică, combate depresia şi previne ateroscleroza

Kaki este un fruct cu o mulţime de beneficii pentru organism. Pe lângă faptul că poate înlocui dulciurile, acesta combate şi depresia.

kaki

Originar din China, kaki este bogat în magneziu şi datorită proprietăţilor sale, ajută la reglarea metabolismului. În plus, conţine mai mult potasiu decât banana.

De asemenea, fructul kaki are un conţinut bogat de vitamina A, B, P şi C. Este o sursă importantă de antioxidanţi şi contribuie la prevenirea aterosclerozei şi reducerea stresului oxidativ.

Fiind un aliment alcalin, kaki reduce aciditatea gastrică. Întrucât reglează nivelul de zahăr de sânge, poate fi consumat şi de diabetici.

Datorită conţinutului de fibre, este benefic în cazul constipaţiei şi balonării. Totodată, kaki este utilizat şi în cosmetică. Vitaminele şi mineralele pe care le conţine ajută la tratarea pielii uscate, arsă de soare sau cu riduri.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: botanical-online.com

Printare
error: Content is protected !!