Articole Populare

Oamenii de știință ne îndeamnă: încetați să mâncați fulgi de ovăz la micul dejun!

De ce nu se poate să mâncăm fulgi de ovăz la micul dejun? Celor mai mulți dintre noi ne place să consumăm dimineața fulgi de ovăz, deoarece, după cum știm cu toții, acest produs este bun pentru sănătate.
Fulgii de ovăz învelesc mucoasa stomacului, normalizându-i funcționarea. Pentru normalizarea greutății corporale se recomandă consumul de fulgi de ovăz timp de 15 zile. În același timp, în acest fel persoana scapă de constipație. Cu toate acestea, nu este totul atât de roz pe cât pare la prima vedere. Consumul constant de fulgi de ovăz, mai ales în cantități mari, este dăunător și chiar periculos pentru sănătatea dvs.

Problema constă în faptul că fulgii de ovăz conțin acid fitic – o substanță care întârzie absorbția calciului în intestine.

Mai mult, acidul fitic, nu numai că nu permite calciului să fie absorbit în organism, dar, de asemenea, spală un microelement esențial din oasele noastre. Prin urmare, în cazul în care aveți de gând să continuați cu dieta de fulgi de ovăz, trebuie să consultați în prealabil medicul.

Desigur, nu e cazul să renunțați definitiv la fulgii de ovăz, deoarece acest produs este necesar pentru organismul uman. Pur și simplu încercați să alternați terciul de ovăz cu alte cereale – hrișcă, porumb, mei, care sunt, de asemenea, foarte utile pentru sănătate.

„Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Sursa: Sănătos.tv

Printare
error: Content is protected !!