Articole Populare

Preveniţi atacul de cord şi trataţi infecţiile cu ajutorul uleiului de usturoi. Iată cum se prepară şi administrează

Usturoiul este un remediu eficient împotriva răcelilor, afecţiunilor respiratorii, distruge celulele canceroase, previne coagularea sângelui, protejând astfel organismul de accidente vasculare.

benefits-of-garlic-oil

Potrivit unor cercetători de la Universitatea Emory de medicină din SUA, usturoiul previne riscul atacului de cord. Uleiul de usturoi conţine o substanţă, numită trisulfura de diallyl, care protejează ţesuturile coronariene. Consumat în cantităţi mici, uleiul de usturoi poate înlocui medicamentele injectabile, care sunt folosite pentru a regenera ţesuturile cardiace.

Obţinerea uleiului de usturoi

Curăţaţi 2 căpăţâni de usturoi şi pisaţi-l mărunt în mojar.

Amestecaţi pasta obţinută cu 150 de ml de ulei de floarea soarelui presat la rece, şi se păstrează, timp de 10 zile, într-o sticlă la loc întunecat.

Agitaţi amestecul de 2-3 pe zi. Filtraţi prin 3 straturi de tifon.

Apoi amestecaţi preparatul cu jumătate de linguriţă de glicerină şi păstraţi-l la rece într-o sticlă, sigilată ermetic, timp de 2 luni.

Înainte să utilizaţi, încălziţi uleiul pe baie de aburi, până la temperatura de 35 de grade. Consumaţi câte o linguriţă de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Altă modalitate de preparare a uleiului

Pisaţi o căpăţână medie de usturoi. Puneţi usturoiul pisat într-un borcan de sticlă, adăugaţi un pahar de ulei şi amestecaţi, apoi puneţi în frigider. Luaţi câte o linguriţă de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Cura durează 2-3 luni, apoi faceţi o pauză de 30 de zile, după care reluaţi.

Mod de utilizare

Îl puteţi folosi pentru a trata procesele inflamatorii din gură, urechi, nas, a spasmelor vaselor sanguine din creier, în caz de scleroză.

Poate fi administrat atât extren cât şi intern. Îl puteţi aplica pe gât, piept sau în spatele urechilor, dacă aveţi afecţiuni în zona respectivă. Evitaţi contactul cu ochii.

Tratamentul se face seara înainte de culcare şi se urmează până la dispariţia semnelor afecţiunii.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Surse selective: stylecraze.com, wikihow.com

Printare
error: Content is protected !!