Articole Populare

În scurt timp vei renunța la ochelari dacă vei face asta în fiecare zi!

Încă un secol în urmă medicul american William Bates a demonstrat că vederea normală poate fi restabilită, astfel încât purtatul ochelarilor devine inutil. El a formulat un set de recomandări pentru pacienții săi, care i-au ajutat să-și recapete vederea normală.

Astăzi redacția Sanatosi.com va face cunoscute și publicului român recomandările celebrului medic:

1. Stai mai mult timp expus la lumina solară – spre deosebire de lumina artificială care nu are nici un efect benefic asupra vederii, lumina solară are capacitatea de a provoca regenerarea celulelor oculare. Este bine să fim expuși la lumină tot timpul, cu excepția amiezilor de vară, când lumina prea puternică ne poate leza cristalinul.

2. Clipește mai des – clipitul des elimină tensiunea oculară, totodată umezește globul ocular. Este bine din oră în oră să clipim conștient și repede cel puțin de 20 de ori.

fa-asta-in-fiecare-zi-si-in-scurt-timp-puteti-renunta-la-ochelari

3. Odihnește ochii cât mai des – astfel, trebuie să stăm măcar 10 secunde cu ochii închiși la fiecare oră, pentru a permite mușchilor oculari să se relaxeze.

4. Bea apă pură și consumă mai multe legume – pentru ca globul ocular să fie umezit suficient este nevoie ca organismul să nu ducă lipsă de apă. Pentru aceasta, recomandarea de a bea 1.5 litri de apă zilnic ajută mult și ochilor. Ochiul umezit suficient refractă lumina mai bine, astfel încât ochii nu obosesc. Totodată, consumul de legume sporește gradul de regenerare a celulelor oculare, iar pe termen lung – împiedică pierderea vederii la bătrâni.

5. Mișcare! Mișcare! – O cauză a slăbirii vederii constă în alimentația insuficientă a ochilor cu sânge. Acest lucru se întâmplă când ducem un mod de vițea puțin activ. Respectiv, pentru a opri slăbirea vederii și a o reface la loc, trebuie să ne mișcăm cât mai mult.

Urmează aceste sfaturi și nu vei mai avea nevoie de ochelari!

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!