Articole Populare

Sfatul specialistului: Cum se resetează glanda tiroidă și cum poate fi accelerat metabolismul

Dr. Erika Schwartz este un medic din Germania specializată în tratarea bolilor și afecțiunilor glandei tiroide. Acest medic a fost unul dintre primii în lume care a observat că există o relație cauză-efect între glanda tiroidă și metabolismului uman.

Astfel, conform spuselor doamnei Schwartz, glanda tiroidă pe lângă regimul obișnuit de funcționare mai are încă două regimuri de funcționare nesănătoasă. Atunci când glanda tiroidă este bolnavă ea secretă fie prea mulți hormoni, fie prea puțini. Este foarte important de reținut acel fapt că cantitatea de hormoni eliminați în organism de această glandă accelerează sau stopează metabolismul, ceea ce duce fie la pierderea în greutate (care poate merge până la subponderabilitate), fie la acumularea rapidă a kilogramelor în plus.

thyroid

La rândul lor, acumularea sau pierderea de kilograme provoacă apariția altor boli. Adică, glanda tiroidă bolnavă este butonul de start pentru o multitudine de alte boli. Iată de ce, afirmă dr. Schwartz, este foarte important să avem glanda tiroidă mereu sănătoasă.

Dar ce ar trebuie să facem pentru a avea o glandă tiroidă sănătoasă?

Pentru aceasta, dr. Schwartz, dă pacienților săi următoarele sfaturi:

  1. Trebuie să ne mișcăm mai mult, ori chiar să practicăm un sport
  2. Să ne alimentăm sănătos și să evităm fast-food-ul
  3. Să petrecem mai mult timp în aer liber
  4. Să evităm alcoolul și tutunul
  5. Să nu mâncăm târziu
  6. Să bem cât mai multă apă
  7. Să diminuăm stresul, care este un factor foarte puternic de declanșare o bolilor glandei tiroide.

Sfaturile dr. Schwartz sunt simple și pot fi urmate de oricine. De asemenea, ele ajută nu doar glanda tiroidă, ci mențin întreg corpul într-o stare sănătoasă.

Deci nu trebuie să ne lenevim pentru sănătatea noastră. Totul este în mâinile noastre!

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Sursa: healthyfoodteam.com

Printare
error: Content is protected !!