Articole Populare

Stimulează-ți capacitatea de dezintoxicare a ficatului cu ajutorul ceaiului de busuioc! Iată rețeta.

Busuiocul a început a fi utilizat în medicină încă 3000 de ani în urmă de fenicieni, dar și în prezent această plantă utilă sănătății noastre este pe larg folosită în medicina naturistă.

Astfel, busuiocul este celebru îndeosebi pentru conținutului lui de substanțe cetonice, în total 6 la număr, care au o influență benefică directă asupra ficatului.

cat-de-benefic-este-ceaiul-de-busuioc-si-cum-trebuie-preparat

Aceste 6 substanțe pot nimeri în organismul nostru nu neapărat consumând busuiocul verde (care nu este iubit de toți în stare proaspătă), dar și preparând un ceai din busuioc. Acest lucru este mai comod iar substanțele cetonice nu se descompun la fierbere.

Iată ce beneficii are ceaiul de busuioc asupra ficatului:

  1. Crește potențialul metabolic al celulelor ficatului
  2. Crește cu 26% viteza de metabolizare a unor toxine provenite din alimentație (toxine cum ar fi grăsimile, coloranții, E-urile, etc)
  3. Crește cu 16% potențialul distructiv al alcoolului din organism
  4. Scade cu până la 80% toxicitatea medicamentelor consumate

Iată cum se prepară corect ceaiul de busuioc:

30 de grame de frunze de busuioc verzi sau 10 grame de frunze uscate se fierb timp de 5 minute în 300 ml de apă. După aceasta ceaiul se mai lasă să se infuzeze încă 15 minute, după care se strecoară și se bea.

Se recomandă a se bea câte 2 căni de ceai de busuioc pe zi (1 cană=150 ml) timp de 2 săptămâni. Peste 2 luni cura poate fi reluată. Astfel vei avea un ficat sănătos și dezitoxicat.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!