Articole Populare

Tratează hernia de disc fără intervenţie chirurgicală. Iată un remediu natural

Hernia de disc este o afecţiune a coloanei vertebrale, care apare la orice vârstă după 15 ani. Discurile aflate între coloană au rolul de a atenua şocurile la care este supusă. Pe măsură ce trec anii, acestea îşi pierd elasticitatea. La peste 30% din persoane, hernia începe să se manifeste după vârsta de 30 a de ani. Vertebrele nu mai funcţionează normal, iar discurile apasă pe nervi. În 90% din cazuri, hernia de disc apare în regiune lombară, în 9% din cazuri în zona cervicală şi 1% în alte părţi ale corpului.

ernia-del-disco_g5035

Simptomele herniei de disc

  • Dureri la nivelul genunchilor
  • Amorţirea picioarelor
  • Durere în partea de jos a spatelui
  • Disfuncţii sexuale
  • Incontinenţă urinară
  • Picioare reci

Hernia de disc poate fi transmisă ereditar, dar poate fi cauzată şi de munca grea şi lipsa odihnei coloanei vertebrale. Alţi factori de risc sunt vârsta, pierderea elasticităţii discurilor şi poziţia incorectă a coloanei.

Tratamentul herniei de disc

În cazul unor simptome puternice, este necesară operaţia. Dar mai întâi poţi încerca nişte tratamente naturale.

Taie un cartof rondele şi aplică-le pe porţiunile dureroase. De asemenea, poţi prăji câţiva căţei de usturoi şi să pui compoziţia  pe locurile afectate, timp de 3 ore.

Totodată, consumul de calciu, magneziu, complexul de vitamine B ajută la regenerarea nervilor.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: healthy-solution.com

Printare
error: Content is protected !!