Articole Populare

Trebuie să dormi pe partea stângă a corpului! Iată de ce nu trebuie să dormi pe partea dreaptă!

Mulți oameni cred că poziția corpului în timpul somnului nu influențează calitatea somnului. Dar acest lucru este greșit. Poziția în care dormim nu are o influență directă doar asupra somnului, ci și asupra unor organe și procese care au loc în corpul nostru.

Astfel, doctori celebri ca John Douillard recomandă insistent somnul pe partea stângă. De ce? Pentru că astfel putem aduce organismului nostru o serie de beneficii. Iată care sunt acestea:

fullscreen-capture-8222016-121944-pm

1. Ventilarea plămânilor are loc mai eficient – astfel, atunci când dormim pe partea stângă, plămânii noștri au mai mult spațiu de dilatare. Ca rezultat respirăm mai bine și somnul este mai odihnitor.

2. Se accelerează digestia – dormitul pe partea stângă reduce presiunea de pe stomac. Astfel stomacul poate digera alimentele mai repede.

3. Se îmbunătățește drenajul limfatic – limfa transportă glucoza și proteinele spre organe și țesuturi. Dormitul pe partea stângă este optim pentru drenajul limfatic.

4. Se reduce presiunea de pe aortă (valabil doar pentru femeile însărcinate) – fiziologia femeilor se schimbă odată cu sarcina. Astfel, atunci când burta mamei crește, aceasta începe să preseze aorta de lângă uter. Pentru a elimina acest efect nedorit al sarcinii asupra aortei date, se recomandă ca femeile însărcinate să doarmă pe partea stângă. În așa caz aorta devine liberă și sângele ciculă în mod normal.

Sperăm că te-am convins să dormi pe partea stângă. Chiar și somnul poate contribui la sănătatea ta!

Nu uita să distribui prietenilor tăi acest articol util.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Sursa: remedydaily.com

Printare
error: Content is protected !!