Articole Populare

Uleiul de cătină – unul dintre cele mai eficiente produse cu efecte vindecătoare! Iată cum poate fi utilizat

Fructele de cătină sunt extrem de benefice pentru sănătate, conţinând 190 de substanţe nutritive, vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, flavonoide, aminoacizi, fenoli, acid folic şi minerale.

030915_9

Cătina este singura plantă ce conţine Omega 3, 6, 7 şi 9, iar uleiul de cătină este o sursă valoroasă de Omega 7. Iată câteva proprietăţi terapeutice ale uleiului de cătină:

Întăreşte sistemul imunitar

Pentru întărirea imunităţii, luaţi zilnic 30-40 de picături de ulei de măsline, timp de 14 zile. Îl puteţi consuma şi cu o linguriţă de miere.

Previne şi tratează inflamaţiile

Uleiul de cătină are proprietăţi antiinflamatoare, reducând inflamaţiile. Combate infecţiile şi creşte rezistenţa organismului la agenţii patogeni.

Uleiul de cătină poate fi utilizat atât intern, cât şi extern, pe zonele afectate.

Previne ulcerul gastric şi tratează boala de reflux gastroesofagian

Consumul de ulei de cătină calmează mucoasa tractului digestiv, previne şi vindecă ulcerul gastric.

Reduce nivelul colesterolului

În urma unui studiu realizat, în care persoanelor li s-a dat de 3 ori pe zi câte 10 mg de ulei de cătină, timp de 6 săptămâni, s-a constatat că s-a redus nivelul colesterolului, îmbunătăţin şi funcţia cardiacă.

Ajută la pierderea în greutate

Uleiul de cătină este recomandat de nutriţionişti în curele de slăbire. Dacă este folosit regulat în mâncare, fără a depăşi o lingură pe zi, uleiul de cătină sporeşte procesul de ardere a grăsimilor.

Tratează arsurile

Datorită betacarotenului, uleiul de cătină poate fi aplicat extern pentru vindecarea arsurilor, tăieturilor, eczemelor etc.

După aplicarea uniformă pe pielea curată, lăsaţi-l timp 15-20 de minute, apoi spălaţi.

Opreşte căderea părului

O linguriţă de ulei de cătină, consumată zilnic, ajută la stoparea căderii şi regenerarea firelor de păr.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!