Articole Populare

Efectele incredibile are consumului de ghimbir asupra organismului

Ghimbirul, originar din China, este o rădăcină ce devine tot mai cunoscută, datorită proprietăţilor sale. Este folosit în general ca un condiment, dar şi ca adaos în mâncăruri şi băuturi.

ginger-powder-benefits

Ghimbirul are însă şi numeroase beneficii pentru sănătate. Atunci când este mestecat, creşte pofta de mâncare şi stimulează secreţia de sucuri gastrice. De asemenea, poate opri vărsăturile şi greaţa. Diabeticilor le este recomandat să consume dimineaţa, pe stomacul gol, apă de ghimbir, pentru a regla nivelul zahărului în sânge.

Dacă ghimbirul este amestecat cu turmeric, se obţine o pastă care poate trata problemele musculare. Iată şi alte beneficii ale ghimbirului:

Calmează tusea şi durerea în gât

Remediile naturale din ghimbir sunt foarte eficiente în caz de răceală, durere în gât şi nas înfundat. Trebuie doar să tăiaţi ghimbirul felii şi să turnaţi apă clocotită. Apoi se adaugă miere şi lămâie.

Stimulează digestia şi previne balonarea

În caz de indigestie, ghimbirul calmează stomacul. Puneţi la fiert câteva felii de ghimbir, adăugaţi miere şi consumaţi băutura obţinută.

Stimulează circulaţia sângelui

Se stoarce sucul de la 50 de grame de ghimbir ras şi se adaugă în 4-4 litri de apă caldă. Se înmoaie o cârpă în soluţie şi se aplică pe zona cu probleme.

Ameliorează durerile de cap

Combinaţa dintre ghimbir, mentă şi ardei iute are efecte miraculoase în cazul durerilor severe de cap. Adăugaţi într-un vas cu apă clocotită o linguriţă de mentă uscată, un vârf de cuţit de piper iute şi câteva felii de ghimbir. Lăsaţi să fiarbă puţin, apoi adăugaţi miere sau stevie pentru îndulcire. Lichidul poate fi utilizat şi local. Se adaugă o jumătate de linguriţă de pudră de ghimbir în apă, iar pasta obţinută se aplică pe frunte. Astfel veţi scăpa de durerea de cap.

Tratează refluxul acid

Spre deosebire de medicamentele antiacide, care pot provoca ulcere şi cancer de stomac, rădăcina de ghimbir este, potrivit revistei Molecular Research and Food Nutrition, de şase ori mai benefică decât aceste medicamente.

Calmează durerile de dinţi

Ghimbirul poate ameliora şi durerile de dinţi, datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii. Pentru asta trebuie să frecaţi gingiile cu ghimbir crud. De asemenea, puteţi utiliza fiertură cu ghimbir pentru a clăti gura.

Reduce inflamaţia

Datorită gingerolului pe care îl conţine, ghimbirul combate imflamaţiile celulare. Potrivit unui studiu, efectuat pe pacienţii ce suferă de dureri artritice şi musculare, consumul de ghimbir reduce eficient durerile musculare şi inflamaţia.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: healthadvisorgroup.com

Printare
error: Content is protected !!